Produkty vybíráme automaticky podle recenzí uživatelů, zájmu o produkt a prodejů.
INNA Šunkovar Mozart forma na domácí šunku IN-MO
100 %
Šunkovar Mozart - forma na domácí šunku
Máte rádi kvalitní šunku? Vyrobte si jednoduše poctivou domácí šunku bez éček,je to jednoduché. Uzenářská forma na domácí dušenou...
Šunkovar Mozart - forma na domácí šunku
Máte rádi kvalitní šunku? Vyrobte si jednoduše poctivou domácí šunku bez éček,je to jednoduché. Uzenářská forma na domácí dušenou...
Máte rádi kvalitní šunku? Vyrobte si jednoduše poctivou domácí šunku bez éček,je to jednoduché. Uzenářská forma na domácí dušenou šunku, debrecínku a podobné produkty.
Vyrobeno z kvalitní silné slitiny hliníku.
Horní část tvoří víčko s pružinou, která během vaření stlačuje maso, aby se dobře spojilo. Je určena jak pro domácí, tak pro profesionální použití.
Jedná se o kvalitní Český výrobek.
Parametry:
Forma na cca 1,25kg šunky
Půlkulatý tvar venkovní průměr 160 mm
Výška 160 mm
šířka formy včetně uší 205 mm
Vnitřní rozměry: průměr 140mm
hloubka 65mm
Hmotnost formy 1,22kg
Tip na kvalitní domácí šunku!
Ingredience:
1 kg vepřové kýty
25 g soli (pro výraznější chuť a barvu můžete nahradit 10 g řeznické rychlosoli - pragandy)
Lžička cukru nebo medu
2 dcl vody
Postup:
Maso odblaňte a nakrájejte na větší kostky (cca 1-1,5 cm). Z těchto kostek rozemelte nebo pokrájejte 5 kostek najemno a poté je promíchejte se solí.
Přidejte med nebo cukr a důkladně promíchejte.
Nyní je důležité maso kvalitně promíchat! Snažte se maso neustále jakoby masírovat a mačkat. Maso začne postupně vylučovat bílkovinu.
Postupně přidávejte vodu po troškách. Neustále míchejte a sledujte, jak se okolo kousků masa začíná tvořit silně lepící hmota. Vydržte a míchejte alespoň 30 minut. Rukama promícháte maso daleko lépe, ale můžete použít i domácího robota.
Důkladně promíchanou hmotu dejte do ledničky na 24 hodin odpočinout. V polovině tohoto času můžete ještě jednou promíchat.
Konečná příprava a doba vaření:
Do nádoby vložte potravinářský mikroténový sáček.
Postupně naplňte masovou směsí a snažte se vytlačit vzduch.
Přiložte víko a co nejsilněji přitlačte k nádobě. Doporučujeme před vařením nechat cca 90 minut odpočinout.
Nádoba naplněná připraveným masem se vloží do vodní lázně. Udržujte teplotu vody v rozmezí 75 - 80 stupňů. 1 kg masa se vaří přibližně 90 minut.
Uvařenou šunku nechte 100% vychladnout (šunkovar vložte do studené vody) a poté ji vyklopte z formy. Nyní můžete servírovat.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.