INNA Šunkovar Toustovka forma na domácí šunku IN-TO
Uzenářská Forma - Šunkovar Toustovka
Tato uzenářská forma je ideální pro přípravu domácí dušené šunky, debrecínek a podobných produktů. Je vyrobena z kvalitní silné slitiny...
Uzenářská Forma - Šunkovar Toustovka
Tato uzenářská forma je ideální pro přípravu domácí dušené šunky, debrecínek a podobných produktů. Je vyrobena z kvalitní silné slitiny...
Tato uzenářská forma je ideální pro přípravu domácí dušené šunky, debrecínek a podobných produktů. Je vyrobena z kvalitní silné slitiny hliníku, což zajišťuje její dlouhou životnost a odolnost.
Hlavní vlastnosti:
Typ: Šunkovar Toustovka - forma na domácí šunku.
Kapacita: Forma je určena na přípravu cca 3,5 kg šunky.
Tvar: Hranatý tvar o rozměrech 100x100 mm.
Délka: Celková délka formy je 300 mm.
Hmotnost: Hmotnost formy je 2,25 kg, což zajišťuje její stabilitu během použití.
Vyrobeno v ČR: Tento produkt je hrdým zástupcem kvalitního českého výrobního průmyslu.
Certifikace: Forma je certifikována pro styk s potravinami, takže je bezpečná pro vaše použití.
Tato forma je určena jak pro domácí, tak pro profesionální použití.
Tip na kvalitní domácí šunku:
Ingredience:
1 kg vepřové kýty
25 g soli (pro výraznější chuť a barvu můžete nahradit 10 g řeznické rychlosoli - pragandy)
Lžička cukru nebo medu
2 dcl vody
Postup:
Maso odblaňte a nakrájejte na větší kostky (cca 1-1,5 cm). Z těchto kostek rozemelte nebo pokrájejte 5 kostek najemno a poté je promíchejte se solí.
Přidejte med nebo cukr a důkladně promíchejte.
Nyní je důležité maso kvalitně promíchat! Snažte se maso neustále jakoby masírovat a mačkat. Maso začne postupně vylučovat bílkovinu.
Postupně přidávejte vodu po troškách. Neustále míchejte a sledujte, jak se okolo kousků masa začíná tvořit silně lepící hmota. Vydržte a míchejte alespoň 30 minut. Rukama promícháte maso daleko lépe, ale můžete použít i domácího robota.
Důkladně promíchanou hmotu dejte do ledničky na 24 hodin odpočinout. V polovině tohoto času můžete ještě jednou promíchat.
Konečná příprava a doba vaření:
Do nádoby vložte potravinářský mikroténový sáček.
Postupně naplňte masovou směsí a snažte se vytlačit vzduch.
Přiložte víko a co nejsilněji přitlačte k nádobě. Doporučujeme před vařením nechat cca 90 minut odpočinout.
Nádoba naplněná připraveným masem se vloží do vodní lázně. Udržujte teplotu vody v rozmezí 75 - 80 stupňů. 1 kg masa se vaří přibližně 90 minut.
Uvařenou šunku nechte 100% vychladnout (šunkovar vložte do studené vody) a poté ji vyklopte z formy. Nyní můžete servírovat.
TIP: V šunkovaru lze připravit také paštiku!
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.