Raclette alias Raklety byly původně horským jídlem, které si připravovali švýcarští pastýři. Základem tohoto selského jídla byl kus tučného kořeněného sýra ementálského typu, který se napichoval na vidlici, opékal a poté seškraboval dřevěnou vařečkou. Jako příloha se podávaly brambory, vařené ve slupce, nakládané okurky a mladé cibulky, uzená šunka a místní suché bílé víno.
Dnes pod pojmem raclette rozumíme nejen sýr, ale i všechny přílohy, přístroj na opékání a způsob pečení. K přípravě raclette můžeme použít různé druhy sýrů, které se v teple rozpouštějí. Racletty však nemusí být jenom sýrové, ale můžeme na ně použít i uzené ryby, chřest, míchaná vajíčka nebo ovoce.
Určeno k přípravě tradičního švýcarského Raclette
Možnost regulace teploty
Broušená finální úprava
Švýcarský design od Kurta Zimmerliho
Rozměry: 200 x 300 x 330 mm
Hmotnost: cca 2.5 kg
Napájení, příkon: 230 V ~ 50 Hz, 500 W
Více informací na www.stadlerform.cz
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.