AL-Solid Šunkovar Debrecínka malá-forma na domácí šunku
Detailní popis produktu
Uzenářská forma na domácí dušenou šunku, debrecínku a podobné produkty. Vyrobeno z kvalitní silné slitiny hliníku. Je určena jak pro domácí, tak pro...
1 889 Kč
Doprava 69 Kč,Skladem
Garantovaný nákup z Ajtrade.cz.
Seřadit:
Doporučené nabídky (1)
Skladem • 1 varianta59 Kč95 % • 248 694 recenzíShop roku '23 - VítězUdržitelný e-shopDalší informace
Detailní popis produktu
Uzenářská forma na domácí dušenou šunku, debrecínku a podobné produkty. Vyrobeno z kvalitní silné slitiny hliníku. Je určena jak pro domácí, tak pro...
Uzenářská forma na domácí dušenou šunku, debrecínku a podobné produkty. Vyrobeno z kvalitní silné slitiny hliníku. Je určena jak pro domácí, tak pro profesionální použití. Jedná se o kvalitní Český výrobek
Šunkovar Debrecínka malá - forma na domácí šunku
Forma na cca 2,5kg šunky
Oválný tvar průměr 100mm
Délka 275mm
Hmotnost formy 2,28kg
Vyrobeno v ČR
Certifikováno pro styk s potravinami
Tip na kvalitní domácí šunku!
Ingredience:
1 kg vepřové kýty
25 g soli (pro výraznější chuť a barvu můžete nahradit 10 g řeznické rychlosoli - pragandy)
Lžička cukru nebo medu
2 dcl vody
Postup:
Maso odblaňte a nakrájejte na větší kostky (cca 1-1,5 cm). Z těchto kostek rozemelte nebo pokrájejte 5 kostek najemno a poté je promíchejte se solí.
Přidejte med nebo cukr a důkladně promíchejte.
Nyní je důležité maso kvalitně promíchat! Snažte se maso neustále jakoby masírovat a mačkat. Maso začne postupně vylučovat bílkovinu.
Postupně přidávejte vodu po troškách. Neustále míchejte a sledujte, jak se okolo kousků masa začíná tvořit silně lepící hmota. Vydržte a míchejte alespoň 30 minut. Rukama promícháte maso daleko lépe, ale můžete použít i domácího robota.
Důkladně promíchanou hmotu dejte do ledničky na 24 hodin odpočinout. V polovině tohoto času můžete ještě jednou promíchat.
Konečná příprava a doba vaření:
Do nádoby vložte potravinářský mikroténový sáček.
Postupně naplňte masovou směsí a snažte se vytlačit vzduch.
Přiložte víko a co nejsilněji přitlačte k nádobě. Doporučujeme před vařením nechat cca 90 minut odpočinout.
Nádoba naplněná připraveným masem se vloží do vodní lázně. Udržujte teplotu vody v rozmezí 75 - 80 stupňů. 1 kg masa se vaří přibližně 90 minut.
Uvařenou šunku nechte 100% vychladnout (šunkovar vložte do studené vody) a poté ji vyklopte z formy. Nyní můžete servírovat.
TIP: V šunkovaru lze připravit také paštiku!
Podívejte se, kde můžete produkt koupit:
Skladem • 1 varianta59 Kč95 % • 248 694 recenzíShop roku '23 - VítězUdržitelný e-shopDalší informace
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.