INNA Šunkovar Šunka hranatá forma na domácí šunku IN-SH
97 %
Uzenářská Forma na Domácí Dušenou Šunku a Debrecínku
Tato uzenářská forma je ideální pro přípravu domácí dušené šunky, debrecínky a podobné produkty. Je vyrobena z kvalitní...
Uzenářská Forma na Domácí Dušenou Šunku a Debrecínku
Tato uzenářská forma je ideální pro přípravu domácí dušené šunky, debrecínky a podobné produkty. Je vyrobena z kvalitní...
Uzenářská Forma na Domácí Dušenou Šunku a Debrecínku
Tato uzenářská forma je ideální pro přípravu domácí dušené šunky, debrecínky a podobné produkty. Je vyrobena z kvalitní silné slitiny hliníku, což zaručuje její odolnost a dlouhou životnost. Forma je určena jak pro domácí, tak pro profesionální použití.
Jedná se o kvalitní český výrobek, který je certifikován pro styk s potravinami. Tato forma je ideální pro přípravu šunky o hmotnosti cca 4,0 kg.
Technické parametry:
Tvar: Hranatý (160x100 mm)
Délka: 250 mm
Hmotnost formy: 2,78 kg
Vyrobeno: v ČR
Certifikace: Pro styk s potravinami
Tato uzenářská forma je skvělým doplňkem pro každou domácnost nebo profesionální kuchyni.
Tip na kvalitní domácí šunku:
Ingredience:
1 kg vepřové kýty
25 g soli (pro výraznější chuť a barvu můžete nahradit 10 g řeznické rychlosoli - pragandy)
Lžička cukru nebo medu
2 dcl vody
Postup:
Maso odblaňte a nakrájejte na větší kostky (cca 1-1,5 cm). Z těchto kostek rozemelte nebo pokrájejte 5 kostek najemno a poté je promíchejte se solí.
Přidejte med nebo cukr a důkladně promíchejte.
Nyní je důležité maso kvalitně promíchat! Snažte se maso neustále jakoby masírovat a mačkat. Maso začne postupně vylučovat bílkovinu.
Postupně přidávejte vodu po troškách. Neustále míchejte a sledujte, jak se okolo kousků masa začíná tvořit silně lepící hmota. Vydržte a míchejte alespoň 30 minut. Rukama promícháte maso daleko lépe, ale můžete použít i domácího robota.
Důkladně promíchanou hmotu dejte do ledničky na 24 hodin odpočinout. V polovině tohoto času můžete ještě jednou promíchat.
Konečná příprava a doba vaření:
Do nádoby vložte potravinářský mikroténový sáček.
Postupně naplňte masovou směsí a snažte se vytlačit vzduch.
Přiložte víko a co nejsilněji přitlačte k nádobě. Doporučujeme před vařením nechat cca 90 minut odpočinout.
Nádoba naplněná připraveným masem se vloží do vodní lázně. Udržujte teplotu vody v rozmezí 75 - 80 stupňů. 1 kg masa se vaří přibližně 90 minut.
Uvařenou šunku nechte 100% vychladnout (šunkovar vložte do studené vody) a poté ji vyklopte z formy. Nyní můžete servírovat.
TIP: V šunkovaru lze připravit také paštiku!
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.